Gå til hovedindhold

Kost- & sukkerpolitik

Her kan du læse om klubbens kost- & sukkerpolitik.

Vi ønsker at sikre, at medlemmerne i vores fritidsklub får et velsmagende og nærende mellemmåltid hver eftermiddag. I vores café tilbyder vi fritidsklubben et mellemmåltid mellem kl. 14.30 og 15.30, hvor vi lægger vægt på følgende principper:

  1. Procentfordeling af energiindholdet: Vi stræber efter en fordeling af energiindholdet, der sikrer:
       - Kulhydrater: 50-60%
       - Fedt: maksimalt 30%
       - Protein: 15-20%
  2. Fiberindhold og kvalitet af brød: Vi vælger brød med et minimum af 6% fiberindhold og undgår sukkerholdige kalorier og hvidt mel.
  3. Nem og hurtig tilberedning: Vi sikrer, at maden er let og hurtig at tilberede uden at gå på kompromis med kvaliteten.
  4. Variation og børnevenlighed: Vi tilbyder et varieret udvalg af mad, der appellerer til børnenes smagsløg og kostvaner.

Vores køkkenansvarlig, Karina, har udarbejdet en omfattende opskriftssamling på 60 sider, som vi følger i vores daglige madlavning i caféen.

Vi har en klar målsætning om at præsenterer børnene for smagsoplevelser og madkultur. Da mange af børnene kommer fra forskellige kulturelle baggrunde, tilbyder vi altid alternativer til mad med svinekød, da flertallet af børnene fra disse kulturer er muslimer. Vi tager også hensyn til vegetere, veganere og børn på diæt. 

Vi betragter madlavning og vores omgang med mad som en pædagogisk aktivitet og en integreret del af vores kostpolitik. Børnene inddrages aktivt i madlavningen, herunder personlig hygiejne, indbydende servering og oprydning.

Vi opfordrer børnene til at drikke vand som det primære valg. Derfor har vi installeret en vandkøler ved caféen, hvor børnene nemt kan tappe koldt vand.

For at begrænse det daglige sukkerindtag har vi et forbud mod slik, kager, sodavand og andre sukker- og fedtholdige fødevarer (inklusive instantnudler) i fritidsklubben. I ungdomsklubben er det tilladt at medbringe disse.

Vi undgår at bruge sukker i vores madlavning i både fritidsklubben og ungdomsklubben, medmindre det er angivet i vores opskriftssamling.

Ved klubarrangementer, fester og andre særarrangementer bestræber vi os på at tilbyde sunde alternativer såsom vand som erstatning for sodavand samt frugt og grøntsager som alternativ til slik.

Vi informerer og oplyser børn og unge om kostens betydning for deres sundhed gennem plancher og holdningsbearbejdning.

Vi er dedikerede til at nedsætte forbruget af sukker- og fedtholdige fødevarer, undtagen ved klubarrangementer, fester og særlige begivenheder. I disse tilfælde bestræber vi os på at tilbyde sunde alternativer, såsom vand som et alternativ til sodavand og frugt og grøntsager som et alternativ til slik.